In 2008 werd de Bakker & Bosch Group opgericht door Marijn en Dirk. Waar was jij in 2008, wat deed je toen?

“In 2008, toen de Bakker & Bosch Group werd opgericht door Marijn en Dirk, bevond ik me in een heel andere hoek van de arbeidsmarkt. Ik was toen werkzaam als Inkoopmedewerker bij een tassenbedrijf, waar ik maar liefst 10 jaar lang heb gewerkt. 

Ik zag een vacature bij de Bakker & Bosch Group. Marijn is er nog steeds heilig van overtuigd dat ik solliciteerde voor een vacature bij één van onze opdrachtgevers. Maar nee, mijn oog was echt gericht op de Bakker & Bosch Group zelf. Gelukkig nodigde Marijn me uit voor een gesprek. Hij kende me al, maar Dirk kende mij nog niet. Nou, na dat gesprek waren we allemaal meteen enthousiast. Het voelde gewoon goed. En weet je, dat gevoel is nog steeds hetzelfde. Als mensen hier op gesprek komen, dan voelt het altijd meteen goed. 

Ik begon in een ondersteunende rol, in de breedste zin van het woord. Vanaf augustus 2010 mocht ik alles vanaf het begin af aan opzetten, inclusief financiële werkzaamheden. Het was een uitdagende tijd, waarin ik echt kon bijdragen aan het vormgeven van de organisatie. En eerlijk gezegd, ik kan me geen betere plek voorstellen om te zijn dan hier bij de Bakker & Bosch Group.” 

Wat maakt de Bakker & Bosch Group uniek als werkgever?

“Nou, waar zal ik beginnen? Eén van de dingen die hier echt opvalt, is de vrijheid die we krijgen om werk en privé te combineren. Het is geweldig om te weten dat je hier wordt gesteund om een goede balans te vinden tussen je professionele en persoonlijke leven. Die flexibiliteit is echt goud waard.  

Als organisatie zijn we allesbehalve star. We staan open voor allerlei opdrachten en deinzen niet terug voor uitdagingen. Maar dat betekent niet dat we onze kernwaarden uit het oog verliezen. Collegialiteit, openheid, persoonlijkheid – het zit gewoon in onze bedrijfscultuur gebakken. Maar wat deze plek echt bijzonder maakt, zijn de mensen. We hebben hier een mooie groep bij elkaar. Het voelt als een hecht team, klaar om voor elkaar door het vuur te gaan. We weten hoe we serieus moeten werken én plezier moeten maken. Want af en toe een beetje gek doen hoort er gewoon bij, toch?  

Kortom, de Bakker & Bosch Group is niet zomaar een werkplek, het is een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je als mens of professional kunt groeien.” 

Waarom ben je trots op je werk of op onze organisatie?

“Ik ben trots op Dirk en Marijn. Samen zijn ze de uitdaging aangegaan en hebben ze onze organisatie opgebouwd tot waar we nu staan. En om daar deel van uit te mogen maken, dat maakt mij trots. Het is mooi om te zien hoe ze met passie en doorzettingsvermogen de Bakker & Bosch Group hebben laten groeien en bloeien. En om te weten dat ik daar een rol in mag spelen, dat voelt echt als een voorrecht. Dus ja, ik ben trots. Trots op die twee, trots op onze organisatie, en trots om deel uit te maken van deze club.”

Wat is het meest waardevolle dat je hebt geleerd?

“Het meest waardevolle dat ik heb geleerd? Nou, dat komt eigenlijk van beide heren, Marijn en Dirk. Beide hebben in meer of iets mindere mate een eigenschap die ik bewonder: vaak gewoon ergens aan beginnen en kijken hoe het schip strandt. Dat heeft me echt aan het denken gezet. Ik ben vaak geneigd om ergens goed voorbereid aan te beginnen. Maar door hen heb ik geleerd dat het soms ook goed is om die neiging wat meer los te laten. Soms moet je gewoon springen en zien waar je terechtkomt. Niet altijd alles overdenken, maar af en toe gewoon doen!” 

Wanneer ga jij met een blij gevoel naar huis?

“Dat is eigenlijk heel simpel: als ik het gevoel heb dat ik een productieve dag heb gehad én een hoop lol heb gehad. Geef me maar een dag waarin ik heerlijk heb kunnen lachen en waarin ik echt het gevoel heb gehad dat ik iets heb bereikt, dat is voor mij het recept voor een geslaagde dag.“

Wat is je favoriete gespreksonderwerp met collega’s tijdens de pauze?

“Oh, dat is een lastige keuze, want eigenlijk vind ik alles wel interessant waarover we kunnen kletsen. Van sporten tot naar het theater gaan, ik sta echt overal voor open. En, we praten ook graag over leuke series die we kijken. Er is altijd wel iemand die een goede aanbeveling heeft waar ik nog niet van heb gehoord. Het is gewoon fijn om even te ontspannen en te praten over dingen die ons allemaal interesseren. Dat is wat de pauze zo gezellig maakt.” 

Wat is het gekste moment dat je hebt meegemaakt binnen onze organisatie?

“Die Sinterklaas- of Kerstviering met collega’s, zo’n 10 of 11 jaar geleden. Dat vergeet ik nooit meer. We waren destijds nog maar een klein clubje, alleen Dirk en Marijn zullen zich dit waarschijnlijk nog herinneren. Wat een avond. Er werd zelfs vuurwerk afgestoken in het pand. Ja, je leest het goed, vuurwerk binnen. Gelukkig was het niet in dit pand. Dat soort fratsen zouden we nu niet meer zo snel uithalen, maar op dat moment was het schitterend.“