In 2008 werd de Bakker & Bosch Group opgericht door Marijn en Dirk. Waar was jij in 2008, wat deed je toen?

“Toen ik 15 jaar was, zat ik op de middelbare school in Oudenbosch. Ik had grote dromen. Ik wilde heel graag bij de Koninklijke Landmacht of stewardess worden. Ik kwam er al heel snel achter dat dit enkel bij een droom ging blijven. Ten eerste ontdekte ik dat ik, hoe ik ook rekte en strekte, gewoonweg te kort was voor het luchtleven. Met mijn lengte kan ik namelijk niet bij de bagage in het vliegtuig. Ook niet onbelangrijk. En de Landmacht? Tja, laten we zeggen dat mijn spierkracht niet helemaal in lijn was met de verwachtingen van dit beroep. Ik hield van actie, maar de zwaarte van dit beroep was niet mijn idee. 

En weet je wat? Het bleek dat mijn ware roeping niet lag in het dragen van uniformen of in het luchtruim, maar in het verbinden van mensen. Dus, in plaats van parachutespringen of door de gangen van een vliegtuig wandelen, breng ik nu mensen samen als Recruitment Consultant. Veel leuker!” 

Wat maakt de Bakker & Bosch Group uniek als werkgever?

“Bij de Bakker & Bosch Group draait het om jouw verhaal. Echt, iedereen kan hier zijn of haar verhaal kwijt. En weet je wat zo gaaf is? We helpen elkaar. Op persoonlijk vlak hebben ze me hier enorm geholpen. En dat is goud waard. Ze hebben oog voor de mens, dat ‘mensenmens’-gevoel, snap je? Dat vind je hier in overvloed. En de cultuur? Lekker open! Je kunt hier alles bespreekbaar maken. 

En die collega’s? Tja, die maken écht het verschil. Met iedereen kun je hier gewoon leuke gesprekken voeren, lekker aan de keukentafel. En weet je wat het mooie is? We vullen elkaar perfect aan. Serieus, we hebben hier een te gekke mix van collega’s. Het voelt gewoon als thuiskomen.” 

Waarom ben je trots op je werk of op onze organisatie?

“Waarom ik trots ben op mijn werk en op onze organisatie? Nou, dat zit ‘m eigenlijk in één simpel woord: mensen. Ik bedoel, er is toch niets mooiers dan iemand te helpen aan een nieuwe uitdaging? Het idee dat ik iets kan betekenen voor een ander, dat is waar het voor mij om draait. 

En weet je wat het mooie is? Hier leer ik continu nieuwe mensen kennen. Weliswaar voor een korte periode. Maar juist die kortstondige ontmoetingen maken het zo mooi. Het geeft me de kans om even in hun wereld te stappen, om te zien wat hen drijft en waar ze naartoe willen. En dan, wanneer het tijd is om afscheid te nemen, voelt het als een klein feestje. Omdat ik weet dat ik ze een stapje dichter bij hun doelen heb geholpen.” 

Wat is het meest waardevolle dat je hebt geleerd?

“Het meest waardevolle dat ik heb geleerd? Dat moet toch wel zijn dat ik me durf open te stellen. Om het gesprek aan te gaan als er iets is, om mijn kwetsbaarheid te tonen. En, dat is niet altijd makkelijk geweest. Wat me hier zo aanspreekt, is dat we wat ‘zachter’ zijn. Ja, we zijn zeker commercieel ingesteld, maar niet op een keiharde manier. Hier heb ik geleerd dat we het samen doen, als een team. Het is een gedeeld doel, iets waar we allemaal naartoe werken. Die cultuur van samenwerking en ondersteuning is echt van onschatbare waarde. Het is geruststellend om te weten dat ik hier niet alleen ben, dat er altijd mensen zijn die me steunen en meedenken. En dat, dat is iets wat ik voor geen goud zou willen missen.”

Wanneer ga jij met een blij gevoel naar huis?

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd,” zeg ik altijd. Voor mij is dat echt een leidraad voor een goede werkdag. Er mag best wat druk op de ketel zitten. Het gevoel hebben dat je écht bezig bent geweest, dat je iets hebt betekend. 

Het hoogtepunt voor mij? Nou, dat is als ik aan het eind van de dag met een grote glimlach naar huis ga. Dat gebeurt vaak na een dag vol interactie met klanten of opdrachtgevers. Het gevoel dat je impact hebt gehad, dat je echt stappen vooruit hebt gemaakt.”  

Wat is je favoriete gespreksonderwerp met collega’s tijdens de pauze?

Oh, tijdens de pauze? Nou, eigenlijk is het bij ons niet zozeer pauze, maar we zijn dol op een potje 30 seconds! Het gebeurt zo random: onze collega pakt opeens de telefoon en voor je het weet zitten we midden in een paar rondes 30 seconds. Het is echt een extra stimulans voor nieuwe energie en een manier om even te ontspannen. Plus, het zorgt altijd voor een hoop gelach.”

Wat is het gekste moment dat je hebt meegemaakt binnen onze organisatie?

“Oh jongens, het gekste moment binnen onze organisatie? Dat moet toch wel die ene keer zijn geweest dat we allemaal spontaan veranderden in personages uit het tv-programma B&B Vol Liefde. Serieus, het was zo random dat het gewoon geniaal was! Het begon allemaal onschuldig, een paar collega’s die toevallig over het programma praatten. En voor we het wisten, liet het hele kantoor hun beste imitatie zien. Dat zijn toch de momenten die ons verbinden en ons bedrijf zo uniek maakt.’